Jeugdhuis

DAR

Op vrijdag 9 mei 2014 opende jeugdhuis Dar aan de Jacqmainlaan officieel zijn deuren met een straatfeest. Na jarenlang zoeken is er eindelijk een jeugdhuis in de Vijfhoek. Scholieren in het centrum hoeven vanaf nu niet meer rond te dolen, in het jeugdhuis is iedereen welkom.

Voluit heet Dar ‘Jeugdhuis Maison des Jeunes Dar’. Het woord Dar betekent ‘huis’ in het Arabisch en is ook afgeleid van het Russische woord voor ‘geschenk’. Voor mede-oprichtster Laila El Makmokhi is de gastvrijheid enorm belangrijk. “Iedereen is hier welkom. ze willen bovendien zowel Nederlands- als Franstaligen aantrekken. Vandaar de dubbele benaming ‘Jeugdhuis Maison des Jeunes’.”

Er is een bar maar het jeugdhuis zal ook dienstdoen als plaats voor evenementen en andere workshops. “Als iemand hier iets wil organiseren dat binnen onze visie past, kan dat,” zegt Fernando Vandekeybus. “We hebben vorige maand een kom- en kijkdag gehad waarbij heel wat ideeën uit de bus zijn gekomen. Een schaaktornooi, een filmavond, een mini-filmfestival, etcetera. Alles is mogelijk.” De jongeren zijn nog op een zoek naar een fuifzaal in de buurt die aan Dar verbonden kan worden. “Daarover zijn momenteel aftastende gesprekken met de KVS,” aldus Bosmans.

Jeugdhuis DAR

Emile Jacqmainlaan 124

1000 Brussel

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.